SLAs voor de Beheerorganisatie DSGO
Voor de Beheerorganisatie DSGO gelden de SLAs vermeld op deze pagina. De SLAs van de Beheerorganisatie DSGO hebben betrekking op de operationele processen van de Beheerorganisatie DSGO, voor meer informatie hierover zie de pagina governance.
Merk op, de Beheerorganisatie van het DSGO en haar verantwoordelijkheden zijn momenteel in ontwikkeling. Afhankelijk van wijzigingen in de opzet de Beheerorganisatie DSGO en de bijhorende activiteiten kunnen de SLAs van de Beheerorganisatie DSGO worden veranderd en of uitgebreid.
Beheren van stelselvoorzieningen
De Beheerorganisatie DSGO is verantwoordelijk voor het beheren van de stelselvoorzieningen van het DSGO. Momenteel betreft dit de developer portal, de conformiteitstest-tool (CTT) en de stelselcatalogus. Zie voor meer informatie de pagina stelselvoorzieningen. De volgende SLAs gelden voor de stelselvoorzieningen.
Merk op, momenteel zijn er prototypes van de stelselvoorzieningen beschikbaar. Deze prototypes zijn ontwikkeld om op kleine schaal eerste ervaring op te doen als basis voor de ontwikkeling van volwassen stelselvoorzieningen. De prototype stelselvoorzieningen voldoen (nog) niet aan de onderstaande SLAs.
Merk op, de CTT is in eerste instantie een interne tool die in het toetredingsproces gebruikt wordt door de Beheerorganisatie DSGO. Het gebruik van de CTT heeft geen impact op andere partijen in het DSGO. Hierom zijn er voor de CTT geen service levels opgesteld.
Beschikbaarheid
Beschikbaarheid geeft aan wat de eisen zijn over de tijd dat een stelselvoorziening werkend is. Beschikbaarheid wordt gedefinieerd door de volgende vensters:
Openstellingsvenster – De periode dat een stelselvoorziening beschikbaar wordt gesteld door de Beheerorganisatie DSGO en te benaderen is.
Onderhoudsvenster – De tijden dat regulier onderhoud van een stelselvoorziening plaatsvindt. Tijdens het onderhoudsvenster kan het voorkomen dat (onderdelen van) de stelselvoorziening niet beschikbaar is (zijn).
Beschikbaarheidsvenster – De tijden binnen het openstellingsvenster waarbij de Beheerorganisatie DSGO garanties voor gebruik van de stelselvoorziening afgeeft. Dit is gelijk aan het openstellingsvenster minus het onderhoudsvenster.
De tijden waarop gebruikt wordt gemaakt van de stelselvoorzieningen is sterk afhankelijk van de datadienst, datadienstaanbieders en datadienstgebruikers. Omdat het DSGO zo weinig mogelijk beperkingen op wil leggen over het gebruik van de stelselvoorzieningen zijn de volgende SLAs opgesteld.
Prestatie
Prestatie geeft de tijd aan waarin een stelselvoorziening moet reageren op API verzoek en wordt gemeten in tijd of aantallen. De prestatie van de stelselcatalogus bevordert het gebruik van het DSGO bij de uitvoering van datadiensten en is daarmee van belang voor kwaliteitsbeleving van deelnemers en gebruikers van het DSGO.
Continuïteit
In het geval van een incident, is het van belang dat een stelselvoorziening na afhandeling van een incident efficiënt kan worden hersteld en beschikbaar kan worden gesteld. Om dit doel te bereiken zijn er SLAs opgesteld rondom de opslag van data (back-up) in de stelselcatalogus.
Rapportage
Rapportages zijn bedoeld om bij te dragen aan de kwaliteit van het DSGO. Voor een beschrijving van het managementrapportageproces zie managementrapportage. De Beheerorganisatie DSGO stelt elk kwartaal een managementrapportage op en verspreidt deze onder alle deelnemers en belanghebbenden.
Operationele ondersteuning
Ondersteuning betreft de hulp of assistentie bij vragen, verzoeken en klachten van deelnemers en gebruikers van het DSGO. Het is aan de Beheerorganisatie DSGO om geschikte inhoudelijke ondersteuning te bieden. De onderstaande afspraken geven een kader waarbinnen operationele ondersteuning gerealiseerd moet worden.
Overige operationele processen
De SLAs voor de Beheerorganisatie DSGO die gelden bij de uitvoering van de operationele processen zijn beschreven op de desbetreffende pagina’s.
Â